Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 171. Anteckning 2
Teknik Tusch på behandlat papper
Konstnär Ingvar Staffans

Själv ser jag en koppling till dadaismen på så sätt att det undermedvetna får stort spelrum i dessa bilder. Det finns något som heter automatisk skrift och som var ett av dadaismens uttryckssätt. Konstnären/författaren/mediet överlämnade sig till en högre makt, kanske en ande eller död person som fick möjlighet att uttycka ett budskap på detta sätt. Viktigt var att att koppla bort intellektet, att släppa alla hämningar, att överlämna sig till en högre dimension, att bli ett redskap för en högre makt.

OK - mitt syfte är inte att kopiera en metod som redan finns och att påstå att mina bilder handlar om automatisk skrift. Jag är en stor del av tiden fullt medveten om vad jag håller på med, skriver det som faller mig in, har inga invävda budskap, tycker om att blanda högt och lågt. Om jag hör någon säga något kanske jag skriver in det, det kan vara nåt fragment från radion eller också är det ingenting - tecken utan språklig (eller annan) betydelse. Kanske tänker jag på hur bilden ska utformas grafiskt - viktigt har varit att skriva över kanten - men ibland står jag bara där och tänker på vad det nu kan vara. En slags stillhet, tystnad.

Född 1947, bor i Uppsala.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs