Vårsalongen 2016

12 februari10 april

Titel 142. Buzz (light green-beehive)
Teknik Polyester, epoxiharts, aluminium
Konstnär Johan Paalzow

Jag låter mig ofta inspireras av naturens formspråk. Tillsammans med de material som förekommer i mina skulpturer, plast, stål och aluminium finns där en spänning eller skenbar motsats när det organiska möter material med en industriell prägel.
Som när ett uttryck som associerar till konsumtion och tillverkning möter ett naturdrömmeri som skulpturerna Buzz och Honeydrops förhoppningsvis gestaltar.

Peter Cornell skriver....
"Johan Paalzow har en omättlig sensibilitet för materialens egenskaper och innebörder, i synnerhet de mutationer som uppnåtts i den moderna teknologins alkemi, som plast, aluminium, laminat, kallvalsat stål, gummi och plexiglas.
Men att lämna marmorn, stenen, bronset som genomsyrar hela den västerländska konsten, att lämna naturmaterialen.
Men också de industriella materialen rymmer en fenomenologi, där finns plats för andra drömmar och associationer. Att fascineras av deras paradoxala ömtålighet och förgänglighet, hur det rostfria stålet så småningom korroderar och bryts ner. Ett slags romantik bakvägen."

....som konststuderande samlade jag på döda bin som inte klarat vintern, dom blev till skisser, former och sedan skulpturer.
Att 20 år senare se dessa bygga bo över Stockholms hustak, sluter en cirkel och påbörjar en ny.

Född 1961, bosatt i Stockholm.


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs