Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 142. Buzz (light green-beehive)
Teknik Polyester, epoxiharts, aluminium
Konstnär Johan Paalzow

Jag låter mig ofta inspireras av naturens formspråk. Tillsammans med de material som förekommer i mina skulpturer, plast, stål och aluminium finns där en spänning eller skenbar motsats när det organiska möter material med en industriell prägel.
Som när ett uttryck som associerar till konsumtion och tillverkning möter ett naturdrömmeri som skulpturerna Buzz och Honeydrops förhoppningsvis gestaltar.

Peter Cornell skriver....
"Johan Paalzow har en omättlig sensibilitet för materialens egenskaper och innebörder, i synnerhet de mutationer som uppnåtts i den moderna teknologins alkemi, som plast, aluminium, laminat, kallvalsat stål, gummi och plexiglas.
Men att lämna marmorn, stenen, bronset som genomsyrar hela den västerländska konsten, att lämna naturmaterialen.
Men också de industriella materialen rymmer en fenomenologi, där finns plats för andra drömmar och associationer. Att fascineras av deras paradoxala ömtålighet och förgänglighet, hur det rostfria stålet så småningom korroderar och bryts ner. Ett slags romantik bakvägen."

....som konststuderande samlade jag på döda bin som inte klarat vintern, dom blev till skisser, former och sedan skulpturer.
Att 20 år senare se dessa bygga bo över Stockholms hustak, sluter en cirkel och påbörjar en ny.

Född 1961, bosatt i Stockholm.


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs