Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 41. Let There be Light
Teknik Leranimation, 22 min
Konstnär Karin Eklund & Madelen Rensmo

Hur långt kan man gå för sin Gud?
Hur långt kan man gå för sitt barn?

Anne är en ensam, olycklig och starkt troende kristen kvinna. Hennes enda önskan i livet är att få ett barn. Hennes liv kommer aldrig vara fullständigt utan ett. I sin förtvivlan ber hon till Gud, och hennes böner blir besvarade! Hon ska få adoptera en liten flicka, hennes alldeles egna lilla Jamie. Den lyckligaste dagen i Annes liv infinner sig och hon vet att nu kommer allt bli perfekt! Eller?

Den lilla flickan är lite mer än vad Anne önskade sig, flickan hävdar att hon är Gud själv. Och likt Gamla Testamentets hårda Gud börjar Jamie snart kräva saker av sin mor som bevis på hennes kärlek och tro. Hur långt kommer Anne gå för att uppfylla sitt älskade barns och sin dyrkade Guds allt mer krävande önskningar?

En film med ett naivistiskt utseende och ett allvarligt tema. En film med kolsvart humor och mycket allvar som väcker tankar och vänder på maktförhållanden.

Karin Eklund är född 1985, bosatt i Djurmo i Dalarna. Madelen Rensmo är född 1988 och bosatt i Örebro.

Hemsidor:
madelenrensmo.com
karineklund.wordpress.com
facebook.com/lettherebelight2014
facebook.com/faceofmadnessco


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs