Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 123. "Loken" Tjernobyl
Teknik Olja
Konstnär Karl-Otto Myrstad

Jag heter Karl-Otto Myrstad, född 1938 i Vilhelmina. Har bott största delen av mitt liv i Häggenås, men är numera bosatt i Lit.
Jag har varit yrkesverksam konstnär sedan 1986, då jag första gången kom med på Liljevalchs Vårsalong. Kom samtidigt med i KRO. I och med detta öppnades många dörrar. Det resulterade i utställningar i bland annat Uppsala, Linköping och Stockholm. Utanför Sverige har jag deltagit i samlingsutställningar i London, Florens, Bologna, Izmir och Köpenhamn.

Efter att i början ha sysslat mycket med teckning och grafik övergick jag mer och mer till måleri, där jag först använde mig av akrylfärger. Nu målar jag enbart i olja.
Motivkretsen har under åren varit väldigt växlande: gamla hus med karaktär, gärna rivningsobjekt med tillhörande detaljer som fönster och dörrar har varit några av favoritmotiven. Har även haft en surrealistisk period där fantasin fick fullt spelrum. Detta mynnade i utställningen "Livstecken i en surrealistisk värld" Det viktigaste för mig är att förmedla en känsla och en stämning i bilden samt att få fram motivets "själ".

2013 fick jag se fotografen Anders Backmans reportage från Tjernobyl. Bilderna tog tag i mig direkt. Jag tog kontakt med Anders och vi kom överens om att jag fick använda mig av bilderna mot en viss provision. Resultatet har hittills blivit sex stora målningar och några mindre. Planerar att ställa ut dem så småningom på lämpligt ställe. 

Mä råkes! 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs