Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 123. "Loken" Tjernobyl
Teknik Olja
Konstnär Karl-Otto Myrstad

Jag heter Karl-Otto Myrstad, född 1938 i Vilhelmina. Har bott största delen av mitt liv i Häggenås, men är numera bosatt i Lit.
Jag har varit yrkesverksam konstnär sedan 1986, då jag första gången kom med på Liljevalchs Vårsalong. Kom samtidigt med i KRO. I och med detta öppnades många dörrar. Det resulterade i utställningar i bland annat Uppsala, Linköping och Stockholm. Utanför Sverige har jag deltagit i samlingsutställningar i London, Florens, Bologna, Izmir och Köpenhamn.

Efter att i början ha sysslat mycket med teckning och grafik övergick jag mer och mer till måleri, där jag först använde mig av akrylfärger. Nu målar jag enbart i olja.
Motivkretsen har under åren varit väldigt växlande: gamla hus med karaktär, gärna rivningsobjekt med tillhörande detaljer som fönster och dörrar har varit några av favoritmotiven. Har även haft en surrealistisk period där fantasin fick fullt spelrum. Detta mynnade i utställningen "Livstecken i en surrealistisk värld" Det viktigaste för mig är att förmedla en känsla och en stämning i bilden samt att få fram motivets "själ".

2013 fick jag se fotografen Anders Backmans reportage från Tjernobyl. Bilderna tog tag i mig direkt. Jag tog kontakt med Anders och vi kom överens om att jag fick använda mig av bilderna mot en viss provision. Resultatet har hittills blivit sex stora målningar och några mindre. Planerar att ställa ut dem så småningom på lämpligt ställe. 

Mä råkes! 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs