Vårsalongen 2016

12 februari10 april

Titel 190. På bryggan
Teknik Olja
Konstnär Kerstin Turstedt

Idén till verket fick jag under en tur i skogen i Älta. Jag kom fram till en öppning i skogen mot en sjö där ljuset lyste på barnen på bryggan.
Så startar ofta en arbetsprocess för mig. Jag ser något i den yttre verkligheten som ger en anklang i mig. Jag analyserar inte detta utan försöker snarare bevara känslan, utan ord.

I efterhand kan jag tänka att det som väckte mitt intresse och min känsla var spänningen mellan den mörka och rätt hotfulla omgivningen (mörkt vatten, mörkt berg) och den till synes oskyldiga leken på bryggan.
En osäkerhet finns också om vad som pågår på bryggan, som jag har velat fånga. Vad gör de, leker de? Hur ser relationen ut? Dominerar den ena? Är de obekymrade om de omgivande mörkret?

Mitt måleri är för det mesta berättande till sin natur. Lite pretentiöst kan man säga att det rör existentiella mänskliga teman. Djur brukar vanligen vara bärare av dessa teman. För ovanlighetens skull finns människor med på den här målningen.

Född 1943 i Karlstad, bor sedan mycket lång tid i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs