Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 190. På bryggan
Teknik Olja
Konstnär Kerstin Turstedt

Idén till verket fick jag under en tur i skogen i Älta. Jag kom fram till en öppning i skogen mot en sjö där ljuset lyste på barnen på bryggan.
Så startar ofta en arbetsprocess för mig. Jag ser något i den yttre verkligheten som ger en anklang i mig. Jag analyserar inte detta utan försöker snarare bevara känslan, utan ord.

I efterhand kan jag tänka att det som väckte mitt intresse och min känsla var spänningen mellan den mörka och rätt hotfulla omgivningen (mörkt vatten, mörkt berg) och den till synes oskyldiga leken på bryggan.
En osäkerhet finns också om vad som pågår på bryggan, som jag har velat fånga. Vad gör de, leker de? Hur ser relationen ut? Dominerar den ena? Är de obekymrade om de omgivande mörkret?

Mitt måleri är för det mesta berättande till sin natur. Lite pretentiöst kan man säga att det rör existentiella mänskliga teman. Djur brukar vanligen vara bärare av dessa teman. För ovanlighetens skull finns människor med på den här målningen.

Född 1943 i Karlstad, bor sedan mycket lång tid i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs