Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 164. Slussen – bevara mig väl
Teknik Olja på pannå
Konstnär Lasse Selander

Jag började med en målning av Slussen, där enbart Slussen var med. Tänkte att alla lappningarna av asfalt skulle synas. Någon gång under den tid arbetet pågick med att färdigställa detta verk förekom en mindre storm i medierna för eller emot rivandet av denna sluss.
Då tänkte jag att jag målar en tavla till av Slussen, som på något vis kan visa den positiva delen av att inte riva. Som Gamla stan som ju fick stå kvar och inte revs; på den andra tavlan är lite av Gamla stan med (Kornhamnstorg och dess omgivning).

Sedan jag gjort klart dessa två tavlor, en för och en emot rivning, namngav jag dem som "Slussen – bevara mig väl" och "Slussen – bevare mig väl". Nu blev en antagen (bevara mig väl) och den andra refuserad, men jag har ingen berättelse som passar bara den ena tavlan.
Man kan antyda att Gamla stan är äldre än Slussen och se vad fin den är. Och att asfaltslappningarna är en central del av målningen (men mer tydlig på den andra).
Är själv inte säker på om Slussen borde stå kvar eller inte men efter att jag sett förslagen till en ny sluss blir min åsikt att det vore bättre att den fick stå kvar.

Född 1953, bosatt i Stockholm.


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs