Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 10. Bostad II
Teknik Collografi
Konstnär Lena Augustinsson

Intryck och motiv hämtar jag i regel i naturens landskap där allt det som inspirerar och stimulerar finns: färger, ljus och former, som kan bli både naturalistiskt och abstrakt. Kameran är ofta närvarande och fotografierna är alltsomoftast ett avstamp i skapandeprocessen.

Collografi är en för mig nyvunnen teknik där staden ofta får en framskjutande plats. I stadens landskap finns också allt det som man kan hitta i naturen: ljuset, formerna och färgerna. Det är ofta i byggnader där människor lever sina liv, som fångar mitt intresse och som inspirerar mig till collografiska tryck.

Den där ibland bistra och kärva stämningen som jag kan hitta i staden, slår på något sätt an strängar. I storstaden kan jag hitta stadsbilder där imaginärt övergivna och ödsliga hus trängs. Tjuskraften är att färdigställa grundplåten till ett tryck och sedan prova färgernas möjligheter att ge en bättre version - kanske den sanna - av verklighetens slitna och ibland lite ruffiga hus. Det jag vill förmedla är ett slags kargt behag. Vid tryckpressen blir resultatet både förväntat och till en del oförutsägbart.

Född 1952, bosatt i Eskilstuna.
Hemsida: www.lenaaugustinsson.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs