Vårsalongen 2016

12 februari10 april

Titel 135. Post mortem I
Teknik Olja på mdf
Konstnär Maria Nöremark

Post mortem betyder efter döden. Post mortem-undersökning används synonymt med obduktion. Verket ingår i en serie målningar som har sin utgångspunkt i fotografier som jag kommit i kontakt med genom mitt arbete. Det handlar inte om troget avmålade fotografier, jag har skapat andra bilder och andra rum.

Sedan hösten 2015 studerar jag vid Kunstakademiet, Konsthögskolan i Oslo, men jag arbetar också som veterinär och epidemiolog. Det avspeglar sig ofta på olika sätt i min konst. Det kan handla både om frågeställningar och motivval. Men även i de fall då motivet är ett djur, så handlar det för mig ofta också om andra saker och det finns flera lager i det jag gör. I min konst närmar jag mig ofta existentiella frågor, det allra mest grundläggande: liv och död.
Det händer att jag får frågor om det finns politiska budskap i mina verk. Det gör det inte.

Född 1973, bosatt i Göteborg.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs