Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 147. Världen gick vidare
Teknik Skulptur av återvunnen metall monterad på träsockel
Konstnär Nina Persson

Jag har vuxit upp i en kreativ familj där vi barn blev uppmuntrade att uttrycka oss. Jag är mycket inspirerad av min mångfasetterade far som skapar i olika former, bland annat genom målning.

Jag fascineras av det postapokalyptiska i texter, bilder och gestaltningar. Hur ser en framtid ut när inget längre kan växa samtidigt som vi försöker klamra oss fast vid det som varit? Hur kommer liv att definieras? Kommer man att ha råd att kasta bort allt som anses som skräp?

Mina verk är till större delen gjorda av återvunnen metall, i alla dess former. Jag hittar material från saker som annars kan uppfattas som skrot, som trasiga väckarklockor, gamla hårnålar och muttrar. Jag är ofta ute på skattjakt efter nya material på olika loppisar i och runt om Uppsala.

Född 1981 och uppväxt i Runemo, Hälsingland. Bosatt i Uppsala.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs