Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 147. Världen gick vidare
Teknik Skulptur av återvunnen metall monterad på träsockel
Konstnär Nina Persson

Jag har vuxit upp i en kreativ familj där vi barn blev uppmuntrade att uttrycka oss. Jag är mycket inspirerad av min mångfasetterade far som skapar i olika former, bland annat genom målning.

Jag fascineras av det postapokalyptiska i texter, bilder och gestaltningar. Hur ser en framtid ut när inget längre kan växa samtidigt som vi försöker klamra oss fast vid det som varit? Hur kommer liv att definieras? Kommer man att ha råd att kasta bort allt som anses som skräp?

Mina verk är till större delen gjorda av återvunnen metall, i alla dess former. Jag hittar material från saker som annars kan uppfattas som skrot, som trasiga väckarklockor, gamla hårnålar och muttrar. Jag är ofta ute på skattjakt efter nya material på olika loppisar i och runt om Uppsala.

Född 1981 och uppväxt i Runemo, Hälsingland. Bosatt i Uppsala.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs