Vårsalongen 2016

12 februari10 april

Titel 130. Skog
Teknik Akrylfärg, vatten, yoghurt och kaffe
Konstnär Oscar Norberg

Jag tillämpar en teknik som når mina ändamål att gestalta världen såsom ofärdig, slumpmässig och oregelbunden, framförallt naturliga element som bäst demonstrerar dessa egenskaper. Alla tavlorna är målade med diverse blandningar av akrylfärger tillsammans med en yoghurt/vatten-blandning som löser upp färgerna och låter tavlan, i brist på bättre uttryck, "skapa sig själv", vilket alltid slutar i ett oväntat och spännande resultat.
Detta är första tavlan jag gjort där jag försökt gestalta former, såsom träd, löv och mark, vilket var betydligt knepigare att göra än mina andra tavlor där jag bara enbart mig av få färger till att gestalta motiv som hav, himmel etc.  
Jag har en stor respekt för enkelhet i konst vilket även gäller andra konstformer jag snöat in på genom åren, och gör mitt bästa för att gå samma väg i mitt eget skapande.

Född 1992, bor i Hägersten.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs