Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 130. Skog
Teknik Akrylfärg, vatten, yoghurt och kaffe
Konstnär Oscar Norberg

Jag tillämpar en teknik som når mina ändamål att gestalta världen såsom ofärdig, slumpmässig och oregelbunden, framförallt naturliga element som bäst demonstrerar dessa egenskaper. Alla tavlorna är målade med diverse blandningar av akrylfärger tillsammans med en yoghurt/vatten-blandning som löser upp färgerna och låter tavlan, i brist på bättre uttryck, "skapa sig själv", vilket alltid slutar i ett oväntat och spännande resultat.
Detta är första tavlan jag gjort där jag försökt gestalta former, såsom träd, löv och mark, vilket var betydligt knepigare att göra än mina andra tavlor där jag bara enbart mig av få färger till att gestalta motiv som hav, himmel etc.  
Jag har en stor respekt för enkelhet i konst vilket även gäller andra konstformer jag snöat in på genom åren, och gör mitt bästa för att gå samma väg i mitt eget skapande.

Född 1992, bor i Hägersten.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs