Vårsalongen 2016

12 februari10 april

Titel 40. New York
Teknik Akvarell
Konstnär Per Delborg

Jag är utbildad designer på HDK i Göteborg och tog examen 2000. Jag har arbetat från och till som illustratör, framförallt med tekniska illustrationer.
Mitt stora intresse är emellertid akvarellmåleri. De motiv jag föredrar är bilder av förgänglighet, sådant som är rostigt, slitet och övergivet.
Jag var på semesterresa till New York sommaren 2014. Där tog jag det foto som jag använt som underlag till New York-bilden. Jag har inte kalkerat av utan tecknat fritt. Jag har medvetet lagt in en viss skevhet i husen, inspirerad av andra konstnärer som målar på liknande sätt.
Jag är fascinerad av akvarell eftersom det är så oerhört svårt att behärska men samtidigt blir så elegant om man lyckas. Det blir mycket mer lyster än i en oljemålning.
Bilden på ödehuset hittade jag på nätet. Jag tycker akvarell passar särskilt väl för denna sorts motiv.

Född 1966, bosatt i Göteborg.
E-post: delborgo66@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs