Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 81. Ball in the air
Teknik Stål
Konstnär Rune Hannäs

Jag skissade på den här idén redan när de satte spaden i jorden för Nationalarenan i Solna.
Det skulle bli en 10–12 meter hög fotbollsskulptur utförd i aluminium. Den skulle rotera sakta med hjälp av en motor i sockeln och vara belyst av en spotlight på natten. Många personer har under åren varit inblandade, t ex på Berg Arkitektkontor som ritade Friends Arena. Det blev en pärm med skisser!
Modellen är utförd i rostfritt stål. Bollen är smidd och sitter på en böjd arm, som är fäst vid en stång förankrad i en platta av stål. Skulpturen är i två delar så att den går att vrida runt.
Den finns endast i ett exemplar. I dag är det svårt att göra en sådan här boll, det skulle bli för dyrt. Så jag har satt ett för lågt pris jämfört med vad den har kostat mig.

Född 1916, bosatt i Skarpnäck. Utbildad i skulptur på Konstfack och Konstakademien. Har sedan 1950 arbetat med utsmyckningsuppdrag i offentlig och privat miljö, bl a  en fontänskulptur i Lidingö och vatten- och klockspel på Märsta torg.

Hemsida: www.bildkonst.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs