Vårsalongen 2016

12 februari10 april

Titel 81. Ball in the air
Teknik Stål
Konstnär Rune Hannäs

Jag skissade på den här idén redan när de satte spaden i jorden för Nationalarenan i Solna.
Det skulle bli en 10–12 meter hög fotbollsskulptur utförd i aluminium. Den skulle rotera sakta med hjälp av en motor i sockeln och vara belyst av en spotlight på natten. Många personer har under åren varit inblandade, t ex på Berg Arkitektkontor som ritade Friends Arena. Det blev en pärm med skisser!
Modellen är utförd i rostfritt stål. Bollen är smidd och sitter på en böjd arm, som är fäst vid en stång förankrad i en platta av stål. Skulpturen är i två delar så att den går att vrida runt.
Den finns endast i ett exemplar. I dag är det svårt att göra en sådan här boll, det skulle bli för dyrt. Så jag har satt ett för lågt pris jämfört med vad den har kostat mig.

Född 1916, bosatt i Skarpnäck. Utbildad i skulptur på Konstfack och Konstakademien. Har sedan 1950 arbetat med utsmyckningsuppdrag i offentlig och privat miljö, bl a  en fontänskulptur i Lidingö och vatten- och klockspel på Märsta torg.

Hemsida: www.bildkonst.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs