Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 43. :)
Teknik Blandteknik på papper
Konstnär Timothy Eklund

Utgångspunkten till bilderna är kroki. Och för mig har krokin handlat om att göra en bild inom en kort tidsram. Att göra utan att hinna tänka.
Jag jobbar mycket med vattenbaserade färger och mycket vatten som flyter omkring. Med dom kan jag inte riktigt veta resultatet av ett penseldrag och nästa drag måste anpassas till vad som råkat bli av tidigare. Ibland frångås modellens ställning, då bilden i helhet är i fokus. 

Verken med titeln ":)" och "Buhu så sur man kan vara (du får ju pröjs i alla fall)", har i efterhand kompletterats och blivit till collage.
Ytor anpassas efter formatet. Förvrängningar av rumsliga perspektiv blir ett resultat av detta (och kan uppfattas som att betraktarens position ändras beroende på var i bilden du tittar).
Jag skulle även vilja beskriva atmosfären som uppstår genom deltagarnas koncentration. Hur den träffar mig och påverkar mitt arbete. Men det är bortom mina ord. 

Född 1983, bor i Stockholm.


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs