Vårsalongen 2016

12 februari10 april

Titel 15. Avsked
Teknik Akryl och olja
Konstnär Titti Bjernér

Jag har målat av ett fotografi som min mor tog då hon lämnade Yokohama 1964. Det var sista fotografiet innan hon lämnade Japan för gott för att åka till Sverige där hon senare kom att träffa min far.
Målningen har under många år varit ett pågående projekt som aldrig tycktes bli klart. Våren 2015 beslutade jag mig för att äntligen färdigställa tavlan. Min far var då döende samtidigt som jag höll på att lägga ner min verksamhet som guldsmed och butiksägare. Jag kände ett starkt behov av att avsluta tavlan och kom äntligen till skott. 


Kort efter att jag blev klar med min målning dog min pappa.

Jag föddes i Sverige 1974 men växte upp i Tokyo tills jag var jag var 12 år. Sedan dess har jag bott och arbetat i Stockholm.
Jag utbildade mig på Konstfack där jag gick Metallformgivning och fram till våren 2015 arbetade jag enbart som guldsmed och smyckedesigner. Till slut kände jag mig instängd och trängd i en yrkesroll som inte kändes sann mot mig själv. Nu har jag möblerat om i mitt liv för att skapa tid åt det jag tycker är viktigast för mig.

Hemsida: www.tittibjerner.com
E-post: tittib@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs