Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 80. Her gadgets
Teknik Olja
Konstnär Titti Hammarling

Jag dras till det nervigt fulvackra och icke perfekta. Motivvalen är enkla former i en diffus verklighet. Stillhet och spänning möts. Det kan vara på liv och död eller människor, vardagsting och landskap som uttrycks med expressiv och kraft.
Min teknik är olja på duk. Oljefärgen passar bäst för det jag vill uttrycka och jag tröttnar aldrig på den.

De aktuella verken är alla målade 2015 och på samstämmigt manér. Jag gjorde en serie på fem stycken, alla med en dragning åt det abstrakta hållet och med en positiv och dynamisk känsla. Det finns stort utrymme för betraktarens egen tolkning. Det är så jag vill att mitt måleri ska vara.

Jag bor på en ö i Vaxholm och har numera min ateljé där. Arbetar också inne i Gamla stan. Hade min första separatutställning 1998 i Stockholm. Under senare år har jag mest ställt ut internationellt, bland annat i New York, Berlin, London, Dublin, Helsingfors, Paris, Barcelona, Florens, Chianciano och Buenos Aires.

Född 1957 i Gävle. Uppvuxen i Kristinestad, Finland.
Hemsida: www.tittihammarling.com
E-post: titti@hammarlingconsulting.com


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs