Vårsalongen 2016

12 februari10 april 2016

Titel 80. Her gadgets
Teknik Olja
Konstnär Titti Hammarling

Jag dras till det nervigt fulvackra och icke perfekta. Motivvalen är enkla former i en diffus verklighet. Stillhet och spänning möts. Det kan vara på liv och död eller människor, vardagsting och landskap som uttrycks med expressiv och kraft.
Min teknik är olja på duk. Oljefärgen passar bäst för det jag vill uttrycka och jag tröttnar aldrig på den.

De aktuella verken är alla målade 2015 och på samstämmigt manér. Jag gjorde en serie på fem stycken, alla med en dragning åt det abstrakta hållet och med en positiv och dynamisk känsla. Det finns stort utrymme för betraktarens egen tolkning. Det är så jag vill att mitt måleri ska vara.

Jag bor på en ö i Vaxholm och har numera min ateljé där. Arbetar också inne i Gamla stan. Hade min första separatutställning 1998 i Stockholm. Under senare år har jag mest ställt ut internationellt, bland annat i New York, Berlin, London, Dublin, Helsingfors, Paris, Barcelona, Florens, Chianciano och Buenos Aires.

Född 1957 i Gävle. Uppvuxen i Kristinestad, Finland.
Hemsida: www.tittihammarling.com
E-post: titti@hammarlingconsulting.com


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs