Vårsalongen 2017

11 januari26 februari 2017

Vårsalongen, Liljevalchs stolta tradition från 1921, rivstartar konståret 2017 och öppnar, i samarbete med AMF Fastigheter, redan den 11 januari. Även 2017 kommer Vårsalongen att hållas i City, nu på Malmskillnadsgatan 32.


Vårsalongen är en efterlängtad jurybedömd utställning; att komma med eller inte komma med är frågan för både väl etablerade och icke etablerade konstnärliga utövare. Under de senaste åren har Liljevalchs Vårsalong växt till ett stort och välbesökt evenemang vilket ger deltagarna en unik chans att bli sedda av en mycket stor publik. 2016 kunde vi räkna in hela 83 387 besökare, och detta trots att vi befann oss som konstgäster mitt i Stockholm, på taket ovan Brunkebergstorg.

Även 2017 kommer Vårsalongen att dyka upp på oväntad plats eftersom vi fortsätter att grundförstärka och renovera Liljevalchs byggnad under den aktuella perioden, och liksom tidigare är det ett samarbete med AMF Fastigheter som ger oss möjlighet att visa konst i City. I år slipper besökarna dock åka bygghiss eftersom vi disponerar 1 500 kvadratmeter i två plan med entré direkt från Malmskillnadsgatan 32 – alltså också denna gång en extremt central lokal, blott ett stenkast från Sergels torg. 

Här slår vi alltså upp portarna onsdagen den 11 januari för en Vårsalong med allt från måleri, skulptur, video, foto och teckning till grafik, formgivning, hantverk och installationer. Utställningen varar till den 26 februari, öppet måndag–torsdag kl 12–20, fredag–söndag kl 11–17. Entré 40 kr.

Varje år söker över 2 000 personer till Vårsalongen. Att utställningen tidigareläggs betyder förstås också att ansökningarna måste vara inne tidigare. Sista ansökningsdag är i år den 23 september. Möjligheten att göra en digital ansökan öppnar den 22 augusti här på www.liljevalchs.se.

Till juryn för 2017 års Vårsalong har Liljevalchs engagerat konstnärerna Charlotte Gyllenhammar och Ernst Billgren samt artisten Magnus Uggla. Juryns ordförande är Liljevalchs chef Mårten Castenfors.

Eftersom utrymmet är mer begränsat i lokalerna på Malmskillnadsgatan har vi 2017 ingen möjlighet att ordna en Ung Vårsalong. Chansen för ungdomar att visa sina verk återkommer när vi är tillbaka i det renoverade huset på Djurgården.

11 januari26 februari 2017

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs