Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 86. Ullhund
Teknik Nåltovning
Konstnär Ann Fristedt

Sedan jag var barn har mina intressen varit djur samt att teckna, måla och sy. Som vuxen blev det alltmer stickning. 2007 kom jag i kontakt med nåltovning och insåg att detta var en metod som förenade mina intressen. Jag fascineras av ullen som är ett mycket tillåtande material och njuter av att ullen och mina händer i de bästa av stunder skapar de bilder jag har i huvudet. 

Oftast är det hundar jag vill avbilda. Min önskan är att de ska bli så naturtrogna som möjligt och uttrycka en egen personlighet. Jag använder enbart ull och hundhår. Ullhunden på Liljevalchs vårsalong är en springer spaniel men den har lånat hår av en perro de agua español.

Nåltovning – när man sticker i ullen med en nål med hullingar tovas ullen ihop. Ju mer man sticker desto fastare blir ullen. Det fungerar också att använda päls från hundar med ullig päls, dvs de som lätt får tovor. För att få struktur på pälsen använder jag hundhår.

Jag föddes 1955 i Lidköping och växte upp där, men bor sedan länge i Linköping.
Mina ullhundar har en egen Facebooksida: www.facebook.com/ Anns-ullhundar-177858108906131

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Under sommaren visas fotoutställningen Fokus Finland i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag och pågår till 10 september. Fri entré.

OBS! Fredagen den 25 augusti stänger utställningen kl 14.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs