Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 154. Grenverk nr 21
Teknik Blyertsteckning
Konstnär Annika Lindfors

Jag är intresserad av mönster och strukturer i naturen, till exempel i träd och grenverk, men även av det gåtfulla och symboliska i landskapet. I måleriet arbetar jag mer intuitivt och förutsättningslöst, i tecknandet planerar jag bilderna mer.
Min utgångspunkt i tecknandet är avbildandet av något existerande, att det är intressant nog i sig. Jag försöker gå nära inpå och lyfta fram det som man ser varje dag och göra det tydligare. Upprepningen i dessa mönster innehåller för mig ett slags skönhet, men visar också på ett ursprung, hur vi är en del av en inneboende ordning som vi nästan inte ser för att den är så vardaglig. Jag använder i de här bilderna inte gråskala utan helt svart och vitt för att förstärka det grafiska uttrycket.
Jag bor i Mölnbo och har ateljé i Järna. Födelseår 1959.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Fredag 16 november är det Dziga Vertovs Filmögat från 1924. 
» Läs mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs