Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 154. Grenverk nr 21
Teknik Blyertsteckning
Konstnär Annika Lindfors

Jag är intresserad av mönster och strukturer i naturen, till exempel i träd och grenverk, men även av det gåtfulla och symboliska i landskapet. I måleriet arbetar jag mer intuitivt och förutsättningslöst, i tecknandet planerar jag bilderna mer.
Min utgångspunkt i tecknandet är avbildandet av något existerande, att det är intressant nog i sig. Jag försöker gå nära inpå och lyfta fram det som man ser varje dag och göra det tydligare. Upprepningen i dessa mönster innehåller för mig ett slags skönhet, men visar också på ett ursprung, hur vi är en del av en inneboende ordning som vi nästan inte ser för att den är så vardaglig. Jag använder i de här bilderna inte gråskala utan helt svart och vitt för att förstärka det grafiska uttrycket.
Jag bor i Mölnbo och har ateljé i Järna. Födelseår 1959.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs