Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 277. Den stora blå maskinen
Teknik Akryl
Konstnär Bengt Wahlgren

Jag fick i mina händer en bok som bland annat handlade om AB Svenskt Konstsilke i Borås och dess historia och fastnade för några intressanta fabriksinteriörer med stora och komplicerade maskiner. Jag blev inspirerad att måla ett par interiörer från fabriken. De blev ganska dramatiska. 

Sedan letade jag på nätet upp bilder som visade stora maskiner och beslöt att med fantasins hjälp måla Den Stora Blå Maskinen. Jag placerade den i en stadsmiljö för att markera att detta verkligen var en stor och ganska imponerande maskin. En tanke med den här motivkretsen är att jag vill relatera människan till de maskiner hon har skapat. Är de bara i människans tjänst eller har vi också blivit maskinernas slavar?

Jag är född 1936 och bor i Borås sedan 1949. Jag har varit gymnasielärare i svenska och engelska, men hela livet har jag varit intresserad av konst och ägnat mig åt teckning och målning som fritidsverksamhet. Nu, som pensionär, har jag fått mer tid att studera måleri.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Fredag 16 november är det Dziga Vertovs Filmögat från 1924. 
» Läs mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs