Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 30. The Drake, Chicago
Teknik Akvarell
Konstnär Björn Bernström

Mitt i allt trafikkaos, sirener, signalhorn, reflektioner, speglingar, trafikljus och folkliv reser sig, med the Drake Hotel i basen, John Hancock Center monumentalt upp mot skyn som en majestätisk rogivande obelisk. Målningen "The Drake" är baserad på skisser och bilder jag tagit från Michigans strand norr om city.
De senaste tre åren har jag besökt Chicago, hållit workshops och målat där. Jag älskar staden, kulturen, musiklivet och arkitekturen. De brutala högbanorna av nitade stålkonstruktioner som bär upp tunnelbanelinjerna ovan gatuplanet, "The Loop", i de centrala delarna av staden, liksom den fantastiska skylinen fascinerar mig lika mycket vid varje besök. 

Jag är född 1966 och bor på Ekerö strax utanför Stockholm. Hemsida: www.bjornbernstrom.se
Kontakt: akvarellist@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Den 10 juni öppnas en fotoutställning på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag utom midsommarhelgen 23–25 juni och pågår till 10 september. Fri entré.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs