Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 62. Fula gubbar
Teknik Gicléetryck
Konstnär Bo Ek

Jag bor och verkar i Grytnäs kyrkby utanför Avesta, där jag har min ateljé. Mina uttrycksmedel är olja, akvarell och stentryck. I kontrasten mellan ljus och mörker visualiseras mina tankar och upplevelser i motiven. Inspirationen finner jag i själva målandet och möten med människor och miljöer. En annan källa till inspiration är musik, Beatles, Jan Johansson m.fl.                   
Ursprunget till Fula gubbar är en tavla som jag kallat Mother Nature´s Zorn. Med den ville jag visa utsattheten och hur tufft vi bemötts i ett hårt samhälle. För att förstärka budskapet målade jag av en känd Zorntavla. När jag läste ledorden till vårsalongen som är eftertanke, skratt, glädje, helig ilska och att utställningen skulle gå av stapeln på Malmskillnadsgatan föddes en idé. Min tavla fick en "make over" och en mycket given titel, Fula gubbar.

Jag är också med och driver www.konstrundan-avesta.se. På konstrundan 2016 tog jag emot över 900 konstintresserade under påskens fyra dagar.
Mer information och bilder finns på min hemsida www.boek.se.
Kontakt: bo@boek.se.
Välkomna till min ateljé i Grytnäs.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Nästa film är En moder (1926) den 12 januari.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs