Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 114. Ernst Billgren
Teknik Torrnål, färgpennor. Monotypi
Konstnär Camilla Holmquist

Jag arbetar på ateljé Inuti Lilla Essingen, en verksamhet för personer med stöd enligt LSS. Jag är intresserad av politik och följer aktuella händelser på tv, det är viktigt att människor med särskilda behov får den hjälp de behöver, politikernas uppgift är att se till att de blir så. 

Jag gillar att jobba med bildserier i olika tekniker, till exempel brodera, måla akvarell eller grafik, bilder som jag färglägger med pennor. I serien som jag visar på Vårsalongen har jag arbetat med porträtt på politiker och kända personer. Från början tyckte jag det var svårt med porträtt men jag satt och tittade på tv när jag bestämde mig för att pröva; den serien kallar jag "Politiker ställs mot väggen, i panelen kända personer". 

Jag gör först en teckning, sen överför jag den till torrnålsplast, trycker det i en färg som jag sedan färglägger med akvarellpennor. Tidigare har jag gjort serier på till exempel natur, skotrar, moln m.m. Skotrarna broderade jag, det blev en utställning på Sundsvalls museum 2011. 

Jag är född 1966 och bor i Nacka.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Fredag 16 november är det Dziga Vertovs Filmögat från 1924. 
» Läs mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs