Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 114. Ernst Billgren
Teknik Torrnål, färgpennor. Monotypi
Konstnär Camilla Holmquist

Jag arbetar på ateljé Inuti Lilla Essingen, en verksamhet för personer med stöd enligt LSS. Jag är intresserad av politik och följer aktuella händelser på tv, det är viktigt att människor med särskilda behov får den hjälp de behöver, politikernas uppgift är att se till att de blir så. 

Jag gillar att jobba med bildserier i olika tekniker, till exempel brodera, måla akvarell eller grafik, bilder som jag färglägger med pennor. I serien som jag visar på Vårsalongen har jag arbetat med porträtt på politiker och kända personer. Från början tyckte jag det var svårt med porträtt men jag satt och tittade på tv när jag bestämde mig för att pröva; den serien kallar jag "Politiker ställs mot väggen, i panelen kända personer". 

Jag gör först en teckning, sen överför jag den till torrnålsplast, trycker det i en färg som jag sedan färglägger med akvarellpennor. Tidigare har jag gjort serier på till exempel natur, skotrar, moln m.m. Skotrarna broderade jag, det blev en utställning på Sundsvalls museum 2011. 

Jag är född 1966 och bor i Nacka.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs