Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 124. Introitus RESTart Requiem
Teknik Fotomontage
Konstnär Caroline Jensen

Serien RESTart Requiem är tre fotomontage från konstprojektet OMSTart Slussen 2015.
På initiativ av textilkonsthantverkare Kerstin Simonsson och graffitikonstnär Pärra Ruskig Andreasson skapades OMSTart, i regi av Stockholm konst. Kolingsborg, som uppfördes 1953 av arkitekt Arthur von Schmalensee, skulle rivas.

Ledande representanter för den svenska graffitiscenen målade i, under, över och bredvid varandra och Kolingsborg ikläddes i en färgsprakande avskedsdräkt. Jag dokumenterade processen. När verket var klart skulle det nedmonteras. Ur denna sorgeprocess växte mina fotomontage, som ett requiem. Jag fotograferade kväll efter kväll från samma plats i ett försök att fånga processen, konstverket och tiden.

Graffitikonstnärer: Amara Por Dios, Ruskig, Ångest, Caroline Falkholt, Erse, Fits, Gouge, Ikaroz, June, Kim Demåne, Nug, Ola Kalnins och Rolf Carl Werner.

Sedan en tid har jag intresserat mig för graffiti som konstform och fenomen. Inspireras av dess sociala funktion och förändringsprocess. Jag fotograferar graffiti i olika delar av världen och vill skapa konst av konst.

Född 1960, bor i Stockholm. Fotograf och leg. psykoterapeut.
Hemsida: carolinejensen.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider i konsthallen under Vårsalongen 2018 12 januari–25 mars:
Måndag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 40 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Allmän presentation 13.00 och 15.00 varje dag.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs