Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 93. Assistenskyrkogården III
Teknik Olja på pannå
Konstnär Cecilia Furberg

I Västerbotten, i barndomens landskap, var det nära till träden, tystnaden, kyrkan och magin. Därifrån hämtar jag fortfarande mina motiv.
Jag målar skogsdungar, kyrkogårdar, träd, tygbitar, böcker, klänningar från förr. Ofta blir det serier, då jag ser dem som utsnitt av en större helhet och blir inte tillfredsställd med läsningen av dem då jag visar dem var för sig.

De flesta av mina målningar har sitt ursprung i bilder jag själv tagit med min mobilkamera. Jag tar många och väljer sedan ut de jag tror kan bli en bra förlaga, med den rätta kombinationen av vardaglighet och andlighet. Jag gör det lätt för mig och målar bara sådant jag känner till, platser jag besökt, personer jag känner till, kläder jag burit osv....
Min strävan är att bilderna ska förmedla en känsla av enfald, som i betydelsen naiv/enkel/okomplicerad/oskuldsfull.

Jag är född 1970 i Skellefteå, bosatt i Hägersten.


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Under sommaren visas fotoutställningen Fokus Finland i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag och pågår till 10 september. Fri entré.

OBS! Fredagen den 25 augusti stänger utställningen kl 14.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs