Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 251. MusBellan
Teknik Målad träklyka från skogen
Konstnär Dan Stille

I en hydda i den sydafrikanska bushen fick jag idén att sätta en slangbella på en liten fot och måla den vackert. Färgerna fann jag på Maltas gamla fiskebåtar. Råmaterialet är klykor från lövträ. 
Bellorna utvecklade jag stegvis med olika formspråk och enkla attribut. Min idé är att objekten skall ge betraktaren en lite ”pirrande” känsla – vad är detta? En Bella som inte bara är en Bella utan något mera.

Alla mina Bellor fungerar. Men jag sätter dem i nya sammanhang och skapar en form av surpris hos betraktaren. Jag vill att Bellorna skall bli ”snackisar” som ingen går förbi oberörd, helst att man blir glad och att dom höjer humöret några snäpp. MusBellan och SexyBellan gör jag i en serie om 15 numrerade och signerade ex. Eftersom naturen inte upprepar sig exakt så blir varje objekt unikt men följer förebilden så gott det går. SalongsBellorna finns i shopen. 

Folks intresse för att skjuta med slangbella har gjort att jag startat SM i slangbella. Ett event som äger rum i Åsa på västkusten årligen på sommaren. I somras var det sjätte gången och runt 180 tävlande i dam-, herr- och juniorklass. Ett familjejippo som lockar massor av ”busungar” i alla åldrar.

Född 1947, bosatt i Värnamo/Åsa.
Kontakt: dan.pa.stille@gmail.com
Hemsida: www.smslangbella.se 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Fredag 16 november är det Dziga Vertovs Filmögat från 1924. 
» Läs mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs