Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 134. Kryp!
Teknik Akvarell
Konstnär Edith Jonsson Wennberg

Jag är autodidakt. När jag målar har jag ingen särskilt plan. Jag försöker vara närvarande i det som sker och följa med. Det är nästan som att det är bilden själv som bestämmer. Jag lyssnar och gör det som behövs.
Det är oftast fråga om en slags associationskedja som leder mig till något som jag inte tycker att jag hittat på själv utan att det snarare är bilden själv som kommit på den. Det är sällan jag målar abstrakt även om jag oftast startar i det abstrakta.
Jag målar upp en rektangel i en snygg färg, men så får den mig att tänka på till exempel en matta. Då nyanserar jag rektangeln, lägger till och förskjuter den tills den abstrakta formen känns rätt i förhållande till det den ska representera. Mattan kanske blev konstig, den får några ben inunder sig och blir till ett soffbord. Då behövs det en soffa också och någon som sitter i den.

Född 1988, bor i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs