Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 75. Suck
Teknik Broderi
Konstnär Elin Fogeman

Skapades våren 2015 i samband med en skolgångs avslut och slututställning. En hyllning till sängen. En period då mycket tid spenderades i sängen. Samma säng som är gestaltad på broderierna ”Stön”, ”Suck” och ”Snark”.

Denna säng har fått se mycket. Mycket av mig. Många saker som de flesta inte vanligtvis får se, sköra väldigt intima stunder. Så istället för att gestalta dessa stunder så låter jag sängen berätta. Med sköra material, ådror som hänger mot marken och inälvor som spiller ut. En ton av melankoliska blåa valörer.

Kuriosa: När verken var till häften klara så var det ingen självklarhet att jag skulle få ställa ut med mina kära klasskamrater. Lärarna ansåg att jag hade för hög frånvaro på alla de miljoner redovisningar vi skulle hålla i (närvaron gav jag istället sängen). Efter många tårar och samtal mellan rektorer och föräldrar blev lärarna tvingade att tillåta mig ställa ut. De var inte nöjda över valet. Men det var jag. Och än nöjdare är jag när min tid som spenderades i sängen resulterade i Vårsalongen 2017.

Jag vill tacka min säng.

Född 1996, bosatt i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Under sommaren visas fotoutställningen Fokus Finland i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag och pågår till 10 september. Fri entré.

OBS! Fredagen den 25 augusti stänger utställningen kl 14.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs