Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 75. Suck
Teknik Broderi
Konstnär Elin Fogeman

Skapades våren 2015 i samband med en skolgångs avslut och slututställning. En hyllning till sängen. En period då mycket tid spenderades i sängen. Samma säng som är gestaltad på broderierna ”Stön”, ”Suck” och ”Snark”.

Denna säng har fått se mycket. Mycket av mig. Många saker som de flesta inte vanligtvis får se, sköra väldigt intima stunder. Så istället för att gestalta dessa stunder så låter jag sängen berätta. Med sköra material, ådror som hänger mot marken och inälvor som spiller ut. En ton av melankoliska blåa valörer.

Kuriosa: När verken var till häften klara så var det ingen självklarhet att jag skulle få ställa ut med mina kära klasskamrater. Lärarna ansåg att jag hade för hög frånvaro på alla de miljoner redovisningar vi skulle hålla i (närvaron gav jag istället sängen). Efter många tårar och samtal mellan rektorer och föräldrar blev lärarna tvingade att tillåta mig ställa ut. De var inte nöjda över valet. Men det var jag. Och än nöjdare är jag när min tid som spenderades i sängen resulterade i Vårsalongen 2017.

Jag vill tacka min säng.

Född 1996, bosatt i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Nästa film är En moder (1926) den 12 januari.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs