Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 87. Den kollektiva sanningen
Teknik Lergods, glasyr, textil, trä
Konstnär Elin Frodig

I min konstnärliga verksamhet återkommer jag ofta till hemmets och vardagens objekt. Saker som omger oss, som vi lever nära. De blir en del av oss, en del av våra minnen. Ur dessa minnesbilder tar mina arbeten avstamp.

I lera får objekten växa fram. En stol jag minns från vårt gamla kök, en kran som alltid droppade, den gamla skottkärran som stod och rostade. Jag vill att de ska framstå både för vad de är rent formellt – vanliga saker, men även vad de skulle kunna vara utifrån ett mer surrealistiskt perspektiv. Det händer något när leran transformeras. Minne – hand – objekt. Utan att veta riktigt i förväg hur ett objekt ska se ut växer det självsäkert fram. Med dessa objekt skapar jag berättelser om vardagliga rutiner, i och omkring hemmet, berättelser om människor och mänsklighet.

Verket "Den kollektiva sanningen" är en del av en större installation kallad "Ett kök".

Jag är född 1989 i Linköping och utbildad vid Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg samt University of the Arts i Philadelphia, USA. Bor och arbetar idag i Göteborg.

Hemsida: elinfrodig.com
Kontakt: Elin.Frodig@gmail.com
Instagram: @elin.frodig

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider i konsthallen under Vårsalongen 2018 12 januari–25 mars:
Måndag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 40 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Allmän presentation 13.00 och 15.00 varje dag.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs