Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 294. De underliga hattarnas tid
Teknik Teckning, måleri
Konstnär Elisabeth Ödmann

Det finns flera olika inspirationskällor för mig. Det kan vara associationer, minnen, drömmar och naturen med alla dess olika organiska former. Det nordiska landskapet med sina björkar, granar och tallar, de böljande linjerna och stora kontrasterna har satt spår i mig. Jag kan inte låta bli att fascineras av naturens former och mysterier. Jag samlar intryck med skisser, foton och ofta bara minnesbilder.
Men det är inte den fotografiska avbildningen i sig som jag är ute efter, jag letar efter ett annat (kanske) inre uttryck och kommunikationsmedel där bildfragmenten blir en helhet eller sammanhang fritt från trender och postmoderna regler. Jag vill att betraktaren ska titta och ta till sig. Tolkningsmöjligheterna är flera. Sammanhangen är många.

Min teknik är också litet hybridartad. Jag jobbar med en blandning som består av teckning och målning (gouache eller akryl) och ibland inlimmade partier. Jag vill att det tekniska ska vara lekfullt och föränderligt och att de olika ytorna ska spela mot varandra. Pennans torra struktur står vackert mot ett målat parti.

Född 1953 och utbildad vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Har också studerat i Italien och Norge. Jag har arbetat som lärare, bland annat vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm.
Hemsida: elisabeth.odmann.dinstudio.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Fredag 16 november är det Dziga Vertovs Filmögat från 1924. 
» Läs mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs