Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 236. Clown
Teknik Torrpastell på golvpapp
Konstnär Elsa Schedwin

Clown är tecknad på ett prestigelöst material med kol och torrpastellkrita. Porträtt som dessa liksom rinner ur mig när jag tecknar och jag är osäker på varför jag tecknar så mycket ansikten; kanske är det för att porträttet och ansiktet är ett motiv som inte känns så benäget att intellektualiseras.
Porträttet som motiv ger upphov till något slags direkt reaktion i en, för mig är det ett motiv som inte behöver symbolik eller koncept för att beröra.
I mitt måleri är inte vad jag målar det viktiga, utan hur jag målar det. Jag önskar att en närvaro, intimitet och seriositet ska skina igenom i mina bilder och att utförandet skapar en egen historia.

Född 1995, bosatt i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Under sommaren visas fotoutställningen Fokus Finland i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag och pågår till 10 september. Fri entré.

OBS! Fredagen den 25 augusti stänger utställningen kl 14.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs