Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 169. Dancing bananas
Teknik Olja på duk
Konstnär Emelie Luostarinen

I verket Dancing bananas försöker Luostarinen att tolka och förstå ett samtal mellan två individer. De gröna sträcken är i rörelse, från vänster till höger. Som ljudvågor rör de sig över den gula duken. Strecken eller vågorna är organiska och ibland även sköra, genomskinliga. Bakgrunden är intakt men man skymtar samtidigt en fyrkant. Kvadraten är bestämd och svår att rubba. Detta är ett samtal mellan en mor och en dotter.
– Trotsigt försöker jag fylla i min egen kvadrat, ibland lyckas jag så att innehållet inte blir bananas.

I verket Swollen ovaries granskar Luostarinen sig själv. Hon försöker förstå sig på ett tillstånd. Genom att ringa in problemet övervinner hon känslan av tillfällig smärta. Som en anteckning över någonting alldagligt blir dessa symboler till ord. Blicken söker sig vidare..

Född 1987, Stockholm.
Kontakt: emelie.luostarinen@uniarts.fi

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Under sommaren visas fotoutställningen Fokus Finland i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag och pågår till 10 september. Fri entré.

OBS! Fredagen den 25 augusti stänger utställningen kl 14.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs