Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 221. Närhet
Teknik Intarsia
Konstnär Fadric Ruiz-Lindberg

Jag studerar möbelsnickeri åk 3 vid Carl Malmstens Furniture Studies. Jag är uppväxt i Frankrike med en svensk mor och en katalansk far. Förutom Frankrike har jag bott i Barcelona, Kanada och för närvarande i Sverige. Jag är beroende både av att cykla och att snickra. Verket är en sammanställning av mina två stora intressen: min cykel beskriven i trä.
Intarsia är en gammal teknik som innebär att skära eller såga tunna faner av olika träslag och färg för att forma ett dekorativt motiv. Ofta använd för att dekorera möbler, men intarsia kan också vara ett konstnärligt verktyg för att måla med trä.

Verket är berättelsen om hur jag gjorde så att Katalonien och Sverige fördes närmare varandra, genom att ensam cykla på en fixed gear igenom Europa.
Sommaren 2013 cyklade jag för första gången från Göteborg till Barcelona, genom Danmark, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Luxemburg och Frankrike vilket blev en sträcka på 3 860 km. 
Två år senare sommaren 2015 cyklade jag igen till Barcelona, men den här gången genom Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland, Schweiz och Frankrike vilket blev en sträcka på 4 960 km.

Efter en sådan upplevelse har jag en annan uppfattning om distans. Distans har fått en annan innebörd för mig, den räknas inte längre i kilometer utan i cykeldagar. Barcelona från Stockholm är nuförtiden på cykelavstånd, det är nära. Allt känns närmare.

Jag är född 1987 och bor i Enskede.
Hemsida: www.fadric.com

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs