Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 221. Närhet
Teknik Intarsia
Konstnär Fadric Ruiz-Lindberg

Jag studerar möbelsnickeri åk 3 vid Carl Malmstens Furniture Studies. Jag är uppväxt i Frankrike med en svensk mor och en katalansk far. Förutom Frankrike har jag bott i Barcelona, Kanada och för närvarande i Sverige. Jag är beroende både av att cykla och att snickra. Verket är en sammanställning av mina två stora intressen: min cykel beskriven i trä.
Intarsia är en gammal teknik som innebär att skära eller såga tunna faner av olika träslag och färg för att forma ett dekorativt motiv. Ofta använd för att dekorera möbler, men intarsia kan också vara ett konstnärligt verktyg för att måla med trä.

Verket är berättelsen om hur jag gjorde så att Katalonien och Sverige fördes närmare varandra, genom att ensam cykla på en fixed gear igenom Europa.
Sommaren 2013 cyklade jag för första gången från Göteborg till Barcelona, genom Danmark, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Luxemburg och Frankrike vilket blev en sträcka på 3 860 km. 
Två år senare sommaren 2015 cyklade jag igen till Barcelona, men den här gången genom Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland, Schweiz och Frankrike vilket blev en sträcka på 4 960 km.

Efter en sådan upplevelse har jag en annan uppfattning om distans. Distans har fått en annan innebörd för mig, den räknas inte längre i kilometer utan i cykeldagar. Barcelona från Stockholm är nuförtiden på cykelavstånd, det är nära. Allt känns närmare.

Jag är född 1987 och bor i Enskede.
Hemsida: www.fadric.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Fredag 16 november är det Dziga Vertovs Filmögat från 1924. 
» Läs mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs