Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 163. Saknad 3
Teknik Betsad plywood
Konstnär Germund Lindunger

Mina bidrag till 2017 års vårsalong är en serie randiga tröjor gjorda i betsad plywood. Titeln på verket är Saknad och talar om att trots att tröjorna – som är gjorda av trä – ser så levande ut så saknas det något.
När jag började jobba med den här trätröje-idén så hade jag ingen titel klar och det har jag sällan, den brukar komma sent i produktionen. Jag fotograferade mina barn med en och samma randiga tröja. Tog sedan in bilderna i datorn och översatte dom till vektorgrafik. Därefter skrev jag ut mallar som jag ritade ut på plywood, jag sågade ut bitarna som betsades och lackades, limmades ihop och vips så fanns där den livfulla tröjan. Men något saknades. Borta var mina barn och jag fick en klump i halsen. För ett ögonblick förnam jag hur det känns att förlora någon nära och kär.
Jag har tidigare gjort många konstverk som relaterar till hemmet på olika sätt. Antingen att jag arbetar med hemrelaterade material som vaxduk eller sofftyg eller i formen av saker du förknippar med ett hem. För cirka tio år sedan hade jag helt snöat in på dörrar och portar. Dörrarna kunde ses som vägen in i ett hem eller varför inte in i mitt konstnärskap.
Nu tycker jag att jag kommit längre i mitt hemlika konstnärskap med verket Saknad.

Född 1965, bosatt i Hägersten.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs