Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 106. Kunglig bridge
Teknik Olja
Konstnär Gunnar Hallerstam

Gunnar Hallerstam är född 1931 på Södermalm och har bott i Stockholm i hela sitt liv, men bor sedan 1997 i Saltsjö-Boo Nacka. Han är till yrket byggnadsingenjör och hade egen konsulterande ingenjörsfirma mellan åren 1959 och 2006. 

Han har målat sporadiskt ända från ungdomstiden och som pensionär har han en egen målarstuga och målar var och varannan dag. Han har haft några egna utställningar och flera ihop med andra konstnärer.
Han har även stort filmintresse och har visat flera novellfilmer på TV.

Som pensionär spelar han även bridge, vilket har lockat honom att måla tavlan Kunglig bridge. Förutom de fyra kungarna, som ibland är partner och ibland motståndare till varandra, så sitter i vänster hörn Ruter Dam och läppjar på sin likör medan Klöver Knekt tar sig en dans med Hjärter Dam på terrassen.


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Under sommaren visas fotoutställningen Fokus Finland i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag och pågår till 10 september. Fri entré.

OBS! Fredagen den 25 augusti stänger utställningen kl 14.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs