Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 102. Underwater
Teknik Teckning, akvarell och collage
Konstnär Hale Güngör Oppenheimer

De tre verk jag ställer ut på Vårsalongen 2017 heter "A room to wash", "Tipping point" och "Underwater" och handlar om det förlorade hemmet och hemkänslan. I dessa verk fokuserar jag på privata och offentliga utrymmen och blandningen dem emellan. Detta gör jag genom att placera element som hör hemma i en utav miljöerna utanför dess förväntade kontext. Till exempel använder jag objekt som vanligtvis sammankopplas med hemmet, som en stol i "Tipping point" eller en kvast i "Underwater", och placerar dessa på ett berg. Eller omvänt så sätts en sten i ett hus. Allt detta för att visa hur skiljelinjen mellan insidan och utsidan kan vara suddig och att ett hem inte nödvändigtvis är en fysisk plats, utan mer en känsla.

Verken består av blyertsteckning, akvarell och collage på akvarellpapper och innefattar element som sticker ut ur pappret genom användning av olika pop-up-tekniker vilket gör dessa verk tredimensionella. För att kunna tillgodogöra sig helheten av de tredimensionella delarna måste man observera verken lite längre än vad man brukar göra, och då utifrån olika vinklar, vilket gör upplevelsen av att titta på dem utforskande och överraskande.

Född 1981, bor i Stockholm.
Hemsida: www.halegungor.com
Kontakt: halegungor@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs