Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 56. Tonår 1
Teknik Akryl och fernissat papper på duk
Konstnär Inger Edelfeldt

Jag arbetar gärna med en kombination av målad bakgrund och teckningar som fästs på duken i en lite "sagosurrealistisk" stil. Den ö och de träd som syns här var från början tänkta som bakgrund till helt andra teckningar – men de teckningarna visade sig inte fungera där.
Målningen stod ett tag. Senare hittade jag ett gammalt foto av mig som tonåring och tecknade av det. Klänningskonstruktionen la jag nog till för att ge den garderade och inåtvända flickan något slags majestätisk värdighet. Hon visade sig passa precis mot den ödsliga bakgrunden, som dessutom kan anspela på mitt tonåriga intresse för det gotiska. 

Bilden är dock inte bara ödslig: de "inslagna" dolda formernas utbrytningar i form av kvistar med gyllene löv på är viktiga, förstås. Nytt liv gror i skydd av mörkret. 

Jag är född i Stockholm 1956 och bor fortfarande där, antagligen mer känd som författare, men har alltid varit verksam även med bild.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider i konsthallen under Vårsalongen 2018 12 januari–25 mars:
Måndag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 40 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Allmän presentation 13.00 och 15.00 varje dag.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs