Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 18. Unknown Entity
Teknik Olja på duk
Konstnär Isak Anshelm

Jag går mitt andra år på masterprogrammet i fri konst vid Kungliga Konsthögskolan och tar således min masterexamen våren 2017. Genomgående är mitt konstnärliga arbete ett försök att undersöka aspekter av Antropocen och problematisera olika natur-kulturer i måleri. Jag syftar till att visualisera reella konsekvenser av mänsklig dominans av vår planet. Abstrakta frågor och samhällsproblem materialiseras i ett figurativt måleri som fokuserar den diffusa skärningspunkten mellan natur, teknologi och samhälle.

Med målningen Unknown Entity var intentionen att gestalta hur gränsen mellan människa och teknik, subjekt och objekt, upplösts, och hur den ständigt uppkopplade människan blivit en del av tekniken, en cyborg. Detaljrikedomen visar graden av integration, med multinationella företag som sträcker sig in i vardagen. Jag ville samtidigt gestalta individen som innesluten, och isolerad från sin omedelbara omgivning. Hon hör eller ser ingenting som inte äger rum på skärmarna.

Född 1988 i Linköping, bor och arbetar i Stockholm. 
Utbildad på institutionen för biblioteks- och informationsvetenskap, Högskolan i Borås 2007–2011, målerilinjen, Dômen Konstskola, Göteborg, 2009–2011, Akademin Valand, Göteborg 2012–2015 och Kungliga Konsthögskolan, Stockholm 2015-2017.


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Under sommaren visas fotoutställningen Fokus Finland i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag och pågår till 10 september. Fri entré.

OBS! Fredagen den 25 augusti stänger utställningen kl 14.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs