Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 25. There is No Place Like Vacation
Teknik Akryl på plywood
Konstnär Johan Barrett

"There is No Place Like Vacation" är ett verk ur en tavelserie skapad under 2016. Varje tavla rymmer en egen berättelse men är samtidigt kapitel ur samma pågående historia som jag kallar "The resort was beautiful but we argued all the time".

Jag är framförallt intresserad av det som skaver. Vissa av mina verk är som mörka sagor om vår samtid, men aldrig utan en barnslig hoppfullhet till tröst. Andra är istället förskönande drömmar om idylliska platser men alltid med ett underliggande hot. Vilken situation som är att föredra kan jag inte svara på.

Jag försöker fånga den där känslan av att något är sjukt här i världen. Samtidigt som världen är fantastisk och underbar. Semesterbilder på instagram och klassiska barnböcker som jag läser för mina små är stor inspiration just nu. Färgstarkt, fantasifullt och en blandning av konkreta och abstrakta motiv kännetecknar mitt måleri. Igenkänning och mystik, barnsligt och barnförbjudet.

Född 1983 i Uppsala och bland annat uppväxt i Pennsylvania, USA. Bor sedan 2008 i Stockholm och är verksam som grafisk designer och konstnär.

Hemsida: www.johanbarrett.com
Kontakt: johan@johanbarrett.com
Shop: www.johanbarrett.com/shop

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs