Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 25. There is No Place Like Vacation
Teknik Akryl på plywood
Konstnär Johan Barrett

"There is No Place Like Vacation" är ett verk ur en tavelserie skapad under 2016. Varje tavla rymmer en egen berättelse men är samtidigt kapitel ur samma pågående historia som jag kallar "The resort was beautiful but we argued all the time".

Jag är framförallt intresserad av det som skaver. Vissa av mina verk är som mörka sagor om vår samtid, men aldrig utan en barnslig hoppfullhet till tröst. Andra är istället förskönande drömmar om idylliska platser men alltid med ett underliggande hot. Vilken situation som är att föredra kan jag inte svara på.

Jag försöker fånga den där känslan av att något är sjukt här i världen. Samtidigt som världen är fantastisk och underbar. Semesterbilder på instagram och klassiska barnböcker som jag läser för mina små är stor inspiration just nu. Färgstarkt, fantasifullt och en blandning av konkreta och abstrakta motiv kännetecknar mitt måleri. Igenkänning och mystik, barnsligt och barnförbjudet.

Född 1983 i Uppsala och bland annat uppväxt i Pennsylvania, USA. Bor sedan 2008 i Stockholm och är verksam som grafisk designer och konstnär.

Hemsida: www.johanbarrett.com
Kontakt: johan@johanbarrett.com
Shop: www.johanbarrett.com/shop

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs