Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 178. Eken
Teknik Handtillverkad kakelugn
Konstnär Johanna Nestor

Kakelugnen "Eken" är en varm skulptur i storformat, ett konstföremål som fungerar som en möbel i våra hem. En kakelugn är ett unikt objekt som erbjuder en hållbar värme och samtidigt kan vara ett vackert konstverk att betrakta.

Kakelugnen är tillverkad efter traditionellt vedertagna tekniker med värmefunktionen som utgångspunkt. Samtliga delar av kakelugnen är formade för hand, ugnen är inspirerad av barken på ett ekträd och består av glaserad lergodslera.

Jag vill lyfta fram kakelugnens aktualitet som en alternativ och hållbar värmeförsörjare. I ett nytt utförande med en tradition vilande i ryggen, låter jag kakelugnens funktionalism ta plats i den tid som råder.

Född 1990, tog kandidatexamen från Konstfack, keramik och glas 2016. Numera verksam i Åre med fortsatt tillverkning av handgjorda kakelugnar.
Hemsidor: 
www.johannanestor.com
www.tiledstoves.com
www.instagram.com/johannanestor

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Under sommaren visas fotoutställningen Fokus Finland i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag och pågår till 10 september. Fri entré.

OBS! Fredagen den 25 augusti stänger utställningen kl 14.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs