Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 159. 150518
Teknik Blyerts på papper
Konstnär Josefin Lindskog

”Leila” och ”150518” är som alla mina verk, självporträtt. 
De kommer ur ett behov av att uttrycka det som händer inuti mej, olika situationer, tillstånd och känslor som uppstår. Min lösning är att översätta det till bild.
Jag använder min kropp som redskap och motiv och ritar med blyerts på papper för att få perspektiv på och distans till den och dess inre funktioner. Dels i själva utförandet; att långsamt och metodiskt bygga en bild och sedan, att möta mej själv i den. Jag undersöker kroppens komplexitet, förmåga, oförmåga, skönhet och fulhet, alltid i större skala än 1:1.
Vilken känsla, tillstånd eller situation som är utgångspunkten för ett motiv vill jag oftast inte dela med någon. Bilderna som kommer ur dem, får möta betraktaren helt fritt. 

Född 1980, uppvuxen och bosatt i Stockholm.
Utbildad vid Konstfack, kandidatexamen i textil, och Dramatiska Institutet, kandidatexamen i kostymdesign/scenografi. Frilansar som kostymdesigner/scenograf, och arbetar med egna bilder. Har medverkat vid Vårsalongen de två senaste åren – 2015 med tre skrattiga självporträtt, ”selfie” 1-3, och 2016 med ”Julia”, ett annat slags självporträtt. 

Hemsida: www.josefinlindskog.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Under sommaren visas fotoutställningen Fokus Finland i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag och pågår till 10 september. Fri entré.

OBS! Fredagen den 25 augusti stänger utställningen kl 14.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs