Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 233. Moving #2
Teknik Digitalt fotografi
Konstnär Julia Sandberg Hansson

Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men har sedan 20-årsåldern studerat och jobbat främst i London och Los Angeles, där jag utmanar den anglosaxiska konstvärlden med min öppna attityd till kroppar, kön och nakenhet.
Mitt konstnärskap har alltid fokuserat på den mänskliga kroppen som skulpterat medium. Huvudintresset är inte nakenhet per se, utan istället texturerna och geometrin som gör våra kroppar unika och förvånande. Eftersom kläder oftast är designade för att dölja, "rätta" och tvinga in kroppen i en normaliserad standardform, föredrar jag att fotografera det oklädda. Det naturliga osedda.
Målet är att skapa dramatiska bilder som utmanar rådande estetik, ifrågasätter normer, och uppmuntrar åskådaren att konfrontera, och kanske omvärdera, sina skönhetskoncept. Jag vill skala bort den sexuella fasaden som ofta kopplas till nakenhet, och visa andra sätt att begrunda kroppen.

Född 1983, bosatt i Stockholm
Hemsida: www.juliash.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Under sommaren visas fotoutställningen Fokus Finland i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag och pågår till 10 september. Fri entré.

OBS! Fredagen den 25 augusti stänger utställningen kl 14.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs