Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 233. Moving #2
Teknik Digitalt fotografi
Konstnär Julia Sandberg Hansson

Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men har sedan 20-årsåldern studerat och jobbat främst i London och Los Angeles, där jag utmanar den anglosaxiska konstvärlden med min öppna attityd till kroppar, kön och nakenhet.
Mitt konstnärskap har alltid fokuserat på den mänskliga kroppen som skulpterat medium. Huvudintresset är inte nakenhet per se, utan istället texturerna och geometrin som gör våra kroppar unika och förvånande. Eftersom kläder oftast är designade för att dölja, "rätta" och tvinga in kroppen i en normaliserad standardform, föredrar jag att fotografera det oklädda. Det naturliga osedda.
Målet är att skapa dramatiska bilder som utmanar rådande estetik, ifrågasätter normer, och uppmuntrar åskådaren att konfrontera, och kanske omvärdera, sina skönhetskoncept. Jag vill skala bort den sexuella fasaden som ofta kopplas till nakenhet, och visa andra sätt att begrunda kroppen.

Född 1983, bosatt i Stockholm
Hemsida: www.juliash.com

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs