Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 233. Moving #2
Teknik Digitalt fotografi
Konstnär Julia Sandberg Hansson

Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men har sedan 20-årsåldern studerat och jobbat främst i London och Los Angeles, där jag utmanar den anglosaxiska konstvärlden med min öppna attityd till kroppar, kön och nakenhet.
Mitt konstnärskap har alltid fokuserat på den mänskliga kroppen som skulpterat medium. Huvudintresset är inte nakenhet per se, utan istället texturerna och geometrin som gör våra kroppar unika och förvånande. Eftersom kläder oftast är designade för att dölja, "rätta" och tvinga in kroppen i en normaliserad standardform, föredrar jag att fotografera det oklädda. Det naturliga osedda.
Målet är att skapa dramatiska bilder som utmanar rådande estetik, ifrågasätter normer, och uppmuntrar åskådaren att konfrontera, och kanske omvärdera, sina skönhetskoncept. Jag vill skala bort den sexuella fasaden som ofta kopplas till nakenhet, och visa andra sätt att begrunda kroppen.

Född 1983, bosatt i Stockholm
Hemsida: www.juliash.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Fredag 16 november är det Dziga Vertovs Filmögat från 1924. 
» Läs mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs