Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 32. Lillevi
Teknik Broderi
Konstnär Kerstin Björk

Jag arbetar i flera olika tekniker, men främst med broderi. I broderiet bestämmer jag aldrig på förhand vad det ska bli utan låter stygnen växa fram automatiskt. När jag under arbetets gång tittar på vad jag har gjort kan det påminna om något som tar broderiet vidare på en väg. Flera sådana vägar kan pågå på samma gång.
Abstrakta världar byggs upp efter hand, där symboler och gestalter ofta gör sig hemmastadda. Tanken/otanken och görandet i samspel. Det är intressant att försöka tolka stygnen, eftersom jag själv inte alltid vet vad det är jag gjort eller vad det betyder. Jag brukar komma på olika system för att få reda på vad broderierna vill säga. Dessa svar som då uppstår kanske vill tolkas ännu en gång, men det är inte ett slutgiltigt svar som är viktigast.
Det här broderiet heter Lillevi, det är en hommage till Lillevi Hultman, en textilkonstnär som gjort stort intryck på mig. Men genom en titel vill jag inte definiera vad broderiet handlar om.

Född 1980 i Växjö. Bor och verkar i Göteborg och Småland. Utbildad vid HDK, textil konst i Göteborg. 
Hemsidor: kerstinbjork.carbonmade.com
kerstinbjork.tumblr.com

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs