Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 7. Mor var sömmerska
Teknik Blandteknik
Konstnär Lars Agger

Började teckna dessa bilder för cirka 20 år sedan och kallade temat "I tid och rum". Efterhand blev jag klar över att det var händelser och minnen ur mitt liv som jag berättade. Jag lägger in dessa element i teckningen där saker runtomkring ibland är påhittade.
Inlagda händelser kan vara till exempel valen som visades på Medborgarplatsen på 1950 talet. Man hade rivit hela Söder fram till Södra station. Den var stor och luktade. Valen kommer ofta upp i mina teckningar som ett inslag.

Som barn hade jag fantasier om att bygga vingar eller farkoster, som kunde ta mig till andra platser.
Mor var sömmerska och vi kom till Sverige när jag var tre år. Hon sydde mycket på nätterna och jag lärde mig att stänga av ljudet mentalt. Mor finns ofta i bilderna i form av ett måttband. Barnen i båten är mina halvbröder som drunknade i tidig ålder. Jag fick aldrig träffa dem.
På sommarlovet var jag sommarbarn i Dalarna, och Ingeborg och hennes dotterson Olle och jag tog till fäboden Hundsnäs.

Detta är några saker jag använder i teckningen. Jag vill vara trovärdig och tar ur livet och blandar med fantasin. De tre teckningar som är med på Vårsalongen innehåller just detta. 

Jag är född i Köpenhamn 1944. Bor nu i en gammal skola, Berga skola, Östansjö.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs