Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 204. Rubicon
Teknik Kopparstick
Konstnär Lars Palm

Allt mitt bildarbete uppstår i en dialog med andra bilder. Såväl konstbilder som det vardagliga bildflöde som omger oss. Genom bilderna konstrueras föreställningar om oss själva och vår värld. Också jag är sammansatt av bilder. Det är bilder som gör verkligheten verklig. Bilderna är konstruerade, fiktiva platser.

Kopparsticket som teknik kännetecknas av långsamhet och motstånd. Belöningen består i en knivskarp linje, distinkt och med ojämförlig skärpa vilket ger bilden en särpräglad kylig och silvrig ton. En handens klarhet, en tankens klarhet. Reflektion...

Att arbeta med kopparstick innebär på ett sätt att arbeta mot vår tid. De långsamma processerna står i kontrast till stora delar av det som kännetecknar vår tids bildframställning. Men genom att spegla sig i det otidsenliga får vi också syn på det tidsenliga.

Född 1963 i Göteborg. Bor och verkar Växjö sedan 25 år.
 Utbildning Hovedskous Målarskola 1983–87.
Hemsida: www.larspalm.se
Kontakt: larspalm63@gmail.com


Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs