Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 74. Conclusion 2012
Teknik Keramik
Konstnär Lena Flodman

Mina tre verk Conclusion 2009, 2011 och 2012 bygger på samma princip. Jag har byggt ihop de assemblage i keramik som jag hade kvar vid årets slut. För mig själv en sammanfattning/conclusion som endast jag kan göra en personlig tolkning av men som öppnar för betraktaren att lösa som en rebus.
"Byggena" är visuella balansakter som ger en hisnande känsla. Jag har monterat dem på svarta fundament med hjul så att man ska kunna ha ett "bygge" framme men vrida på det ett halvt varv och få en ny vinkel.
Alla mina skulpturer är vanligtvis avgjutningar av leksaker eller objekt som jag sätter ihop, oftast i lera. Dessa mindre assemblage står modell för större verk för offentliga miljöer. Då gör jag ett byte till mer beständiga material som polyester, metaller och betong, ibland i en kombination av dessa. Gärna mycket färg.

Född 1963, bosatt i Årsta.
Hemsida: www.lenaflodman.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Under sommaren visas fotoutställningen Fokus Finland i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag och pågår till 10 september. Fri entré.

OBS! Fredagen den 25 augusti stänger utställningen kl 14.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs