Vårsalongen 2017

11 januari5 mars

Titel 181. Pikachu Trading Card First Edition Gem Mint 10
Teknik Textiltryck, handmålat
Konstnär Linette Nilsson

Minnen och erfarenheter står ofta som grund i mina arbeten. Förra våren började jag en personlig nostalgisk resa med fokus på leksaker och annat som var en stor del av min barndom. Jag bestämde mig för att ta tillbaka en del av den gamla goda tiden genom att göra en överdimensionerad textil replika av ett Pokémonkort.
Min första tanke var att mitt Pokémonkort skulle bjuda in min generation till en rolig och annorlunda tillbakablick. Jag visste inte då att ”Pokémon Go” skulle lanseras och bli superpopulärt bland både barn och vuxna över hela världen. Så nu kanske det inte bara är min generation som kommer känna igen mitt textila Pokémonkort?

Jag har gjort den här replikan med hjälp av textiltryck, handmålning och sömnad och den är förstorad till skala 13:1.

Jag är född 1990 i Eskilstuna men är bosatt i Stockholm. Jag går mitt sista år på textilprogrammet på Konstfack.
Kontakt: linettenilsson@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Under sommaren visas fotoutställningen Fokus Finland i en paviljong på Armémuseums gård. Utställningen är öppen kl 10–17 varje dag och pågår till 10 september. Fri entré.

OBS! Fredagen den 25 augusti stänger utställningen kl 14.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs