Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 144. Praktiskt redskap
Teknik Stengods
Konstnär Malwina Kleparska

Med en grund i traditionella keramiska tekniker experimenterar Malwina med det oförutsägbara och skapar abstrakta skulpturer. Hennes verk speglar minnesfragment som genom konstnärens händer överförts till konkreta objekt. Spontanitet och lekfullhet genomsyrar de levande formerna, som var och en har sin egen karaktär. Presenterade i ett samspel beskriver verken idén om hur våra minnen och erfarenheter skapar vår identitet.

Verket "Praktiskt redskap" är en del av installationen "Playing With Memories", 2016. De presenterade objekten var ett resultat av ett specifikt sätt att arbeta med leran, där processen varit i fokus. Att jobba intuitivt utan att skissa eller planera var det centrala i projektet. Genom detta arbetssätt ville Malwina låta sina egna minnen ostört överföras in i leran och förbli bevarade i skärven.

Skulpturerna är ett resultat av ett arbetssätt, kanske som ett minne i sig eller som enskilda minnen som tillsammans skapar en hel bild, en identitet.

Född 1990 i Stockholm, bor och arbetar i Göteborg och har en kandidatexamen i keramikkonst från HDK – Högskolan för Design och Konsthantverk.

Hemsida: www.malwinakleparska.com
Kontakt: info@malwinakleparska.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Fredag 16 november är det Dziga Vertovs Filmögat från 1924. 
» Läs mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs