Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 42. Spiraler II – böjd men inte knäckt
Teknik Akvarell
Konstnär Margaretha Bååth

I naturen finns alla former. Växter är levande organismer som kan uppfatta ljus och mörker, beröring och dofter. Dom föds och dör och anpassar sig för att överleva. På denna gren har smågrenar knäckts men trädet växer vidare och grenen bildar till slut en spiral. Den har fått en ovanlig, men oemotståndligt spännande form. Spiralformen finns även i barren.

Jag målar med utvalda akvarellfärger med mycket små penslar i en teknik som kallas ”dry brush”. Detta har jag lärt mig på Kew School of Botanical Illustration i London. Med utgångspunkt från det klassiska botaniska måleriet man lär sig där har jag vidgat motivsfären. Jag gör spännande upptäckter överallt och mina modeller från naturen blir varsamt och detaljerat avporträtterade. Jag älskar alla detaljer som härmed blir tydliga även för betraktaren av min konst.

Verket ingår i en serie om rörelse och spiralformig växt.

Född 1944, bosatt i Stockholm
Hemsida: www.botanart.se

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs