Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 164. Hemnet 2
Teknik Akryl på linneduk
Konstnär Maria Lundgren

Som byggnadsantikvarie har hus och arkitektur varit med i mitt dagliga arbete. Att titta på fasader och analysera vad jag ser är något jag gör hela tiden. Med Hemnet har det blivit möjligt att också komma innanför byggnaderna.
Man kan vandra runt i lägenheter från olika tidsepoker, välbevarade med fina kakelugnar och spännande planlösningar. Under de senaste åren har "homestyling" förändrat våra hem som är till salu. Det blivit en hel bransch och ingen vågar avstå från stylingen. Våra hem stylas så att de blir näst intill identiska.
Ett helt nytt heminredningsideal skapas. Den "anemiska" stilen innebär att alla väggar målas vita och i vita soffor placeras vita filtar. Möjligen kan svart få finnas med som accentfärg. Ibland dyker det upp ostylade hem på Hemnet och de faller helt ur ramen. Det blir nästan provocerande att se mönstrade tapeter och omålade teakmöbler!

I mina målningar har jag använt i stort sett två kulörer - bränd sienna och ultramarin. Utan något vitt blir det en vacker svart och blandat med titaniumvit får man fram de ljusgrå dagrarna. Sedan kan man dra färgen mot det bruna eller det blå. Jag målar med akrylfärg.

Född 1955, bosatt i Göteborg.
Hemsida: maria-lundgren.com

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Stängt midsommarhelgen fredag 22–lördag 23 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs