Vårsalongen 2017

11 januari5 mars 2017

Titel 41. 7 Helgoland
Teknik Akryl och olja på pannå
Konstnär Martin Bornholm

Det var på ett konstsymposium på ön Helgoland i Nordsjön några timmars färd med färja från Hamburg, som jag fick idéerna och inspirationen till de båda målningar som finns med här på Liljevalchs vårsalong.
Naturen på den till ytan lilla ön gjorde ett starkt intryck på mig med dess karaktäristiska klippformationer och strandlinjer. Motiv, det kändes som jag kunde variera i oändlighet. Där var så mycket himmel och hav och horisonten ständigt närvarande. Helgoland har en dramatisk historia både geologiskt och politiskt.

Målningarna är på pannå, som jag preparerar med akrylfärg i okontrollerade stänk med pensel under en längre tid, färg som blivit över på penseln efter något annat jag målat. När grunderingen, själva bakgrunden, känns klar täcker jag ytan med mellanfernissa, som ger den ett djup och målar sedan fram själva motivet med olja på ett sätt som både täcker och låter den underliggande färgen vara synlig. 

Född 1937 i Linköping, konstnärligt verksam sedan 1964, då jag gick ut Konstfackskolan, avd för dekorativt måleri i Stockholm. Är sedan 1980 bosatt och verksam i Aramo skola i Urshult, Småland.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Cinemateket visar en serie med sovjetiska stumfilmer i Filmhuset. Nästa film är En moder (1926) den 12 januari.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs